Hankasalmen Helluntai-seurakunta

Alla olevasta linkistä pääset näkemään HankasalmiMission lauantai-illan tilaisuuden

www.youtube.com/watch?v=UQenJXM5qnM

Terve oppi

Paavali kirjoittaa Titukselle näin: ”Puhu sinä sitä, mikä sopii terveeseen oppiin.” (Tit.2:1.) Paavali neuvoo nuorta Titusta johtamaan Kreetan seurakuntaa. Paavali painottaa terveen opin jatkuvasta opettamisesta. Jos seurakunta saa vain välillä tervettä oppia, niin seurauksena on väistämättä ongelmia. Vääränlaiset opit voivat alkuun tuntua ja kuulostaa hyvältä, mutta pitkän ajan kuluttua valheen tuoma hedelmä tulee näkyviin. Tuo valheen hedelmä on monesti rikkoontuneet ihmissuhteet, viha ja katkeruus.

Terve opetus perustuu Raamattuun, ja sen keskipiste on Jeesus Kristus. Terve oppi on totuudenmukaista ja oikein ymmärrettyä tietoa, jota sovelletaan käytäntöön. Terve opetus saa aikaan hyviä tekoja ja edistää hengellistä tasapainoa. Jeesukseen uskovana voit juurtua Raamatun totuuksiin, etteivät mitkään olosuhteet tai taitavasti vääristelty totuus saisi sinua harhautumaan tärkeimmän ääreltä toissijaisiin asioihin. Jos epäilee jotakin asiaa, että onko se tervettä oppia, voi aina rukouksin kysyä, mitä mieltä Pyhä Henki on asiasta. Jos sisälläsi tämän rukouksen jälkeen on lepo ja rauha, niin silloin, hyvin isolla todennäköisyydellä asia on terveen opin mukainen. Ja aina voi kysyä luotettavilta läheisiltään, mitä mieltä he ovat asiasta.

Terveen opin puhumista voi laajentaa koskemaan kaikkea elämää, ei pelkästään seurakunnan puhujapöydän takana puhuttua puhetta. Yhtenä ohjenuorana omaan puheeseen saa Fil.4:8. ”Sitten vielä, veljet, kaikki mikä on totta, mikä kunnioitettavaa ja oikeaa, mikä puhdasta, rakastettavaa ja hyvältä kuulostavaa, jos on jokin hyve ja jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.” Jos ajattelet tällaisia asioita ne pakostikin tulevat sinun puheeseen mukaan, koska sydämen kyllyydestä suu puhuu.

Puhu siis tervettä oppia, jonka ohjenuorana ovat Raamatun luotettavat ja terveet periaatteet, niin seurakunnan keskellä kuin kaikkialla muuallakin elämässäsi.

-Riku Kaatrasalo