Hankasalmen Helluntai-seurakunta

Sinulla on Puolustaja

Luin eräänä iltana lapselleni lasten Raamattua ja minua puhutteli kertomus siitä, miten Jeesus lohdutti opetuslapsiaan joitakin hetkiä ennen ristinkuolemaansa. Jeesus valmisti opetuslapsia siihen hetkeen, kun Hän ei enää olisi heidän kanssaan konkreettisesti maan päällä. Raamattu kertoo meille Joh.14:16 Jeesuksen rukoilevan Isää ja että Jumala lähettää opetuslapsille toisen Puolustajan olemaan heidän kanssaan iankaikkisesti. Tuo Puolustaja on Pyhä Henki. Minua koskettaa näissä Raamatun sanoissa Jumalan kaikkivoipainen rakkaus. Kun Jeesus kuoli ristillä, nousi kuolleista ja meni Isän luokse, se ei Jumalan suunnitelmassa tarkoittanut lainkaan sitä, että ihminen jäisi täällä maan päällä ilman taivaallista turvaa. Ihmisen ei tarvitsisi olla yksin. Jeesus kertoi opetuslapsille, ettei jätä heitä orvoiksi.

Jumalan suunnitelmaan kuului, että tulisi Pyhä Henki, jota Joh. 14:17 kuvataan ”totuuden Hengeksi”. Jumalan pyhä kolminaisuus taipuu siihen, että Pyhä Henki toimii ympärillämme ja meissä. Ihmisinä koemme monenlaista ahdistusta ja yksinäisyyttä elämän taisteluissa. Miten lohdullista onkaan, että itse Jumalan Henki on meidän Puolustajamme. Jeesuksen lohduttaviin sanoihin kuului myös Joh.14:27 ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani, sen minä annan teille – en minä anna niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen, älköönkä peljätkö”.

Jeesus palasi lupaukseen Pyhästä Hengestä myös ylösnousemuksensa jälkeen, kun Hän ilmestyi opetuslapsille. Luuk.24:49 ”Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta”. Upea lupaus – opetuslasten ei tarvitsisi olla yksin ja he saisivat uuden voiman!

Jeesuksen lupaus Puolustajasta toteutui helluntaina Jerusalemissa, kun Pyhä Henki vuodatettiin opetuslasten ylle. Apt.1:4 ”Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi”. Pyhä Henki on todellinen, ihmeellinen Puolustaja. Johanneksen evankeliumissa 14:26 kerrotaan lisäksi Pyhästä Hengestä näin: ”- - Hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut”.

Muistuta näillä sanoilla itseäsi silloin, kun tuntuu siltä, että Jumala on sinusta kaukana tai kun tunnet olevasi yksin. Hän on lähettänyt Pyhän Henkensä myös sinua varten. Sinulla on Puolustaja, totuuden Henki, joka johdattaa sinua.

Maria Kaatrasalo