Hankasalmen Helluntai-seurakunta

Pimeässä vaeltaminen

Eräänä iltana kävelimme pimeällä tiellä, jossa ei ollut katuvaloja. Ellei meillä olisi ollut taskulamppua mukana, emme olisi tienneet mihin menemme. Olisimme todennäköisesti kävelleet ojaan tai kompastuneet kuopan kohdalla.

Elätkö sinä pimeydessä, etkä tiedä mihin olet matkalla elämässäsi? Joh.12:35 Jeesus sanoo näin: ”joka vaeltaa pimeydessä ei tiedä minne menee.” Jos elämässä on hengellisesti pimeää, ihminen ei tiedä minne on matkalla. On epävarmuutta siitä, onko kuolemanjälkeen elämää ja jos on, niin millaista se on.

Tähän pimeyteen Jeesus antaa toivoa, että voi saada valoa ja varmuuden siitä mihin on matkalla. Joh.12:46 Jeesus sanoo: ”Minä olen tullut valoksi maailmaan, ettei yksikään, joka uskoo minuun jäisi pimeyteen.” Joh.8:12 Jeesus sanoo olevansa maailman valo. Se joka seuraa häntä, ei kulje pimeydessä. Usko Jeesukseen on luottamusta siihen, että Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus riittää hyvittämään Jumalalle minun synnit. Kun pyydän Jeesukselta syntini anteeksi, hän antaa ne anteeksi ja saan elää armahdettuna.

Kun pyydät syntejä anteeksi, sinusta tulee Jeesuksen seuraaja ja saat omistaa valon elämäsi pimeyden keskelle. Tuo valo osoittaa, minne tulee mennä, ettei eksy pois tieltä, joka johtaa taivaaseen. Jeesus on sinun elämäsi valo niin, että näet väistää elämäntiellä olevat kuopat ja näin sinä säästyt monelta vaikeudelta, joihin olisit kompastunut ilman valoa.

  • Riku Kaatrasalo