Sinulle, jolle helluntaiseurakunta on vieras

Uskomme samaan Kolmiyhteiseen Jumalaan, josta evankelis-luterilainenkin kirkko saarnaa. Kastekäsityksemme eroaa luterilaisen kirkon kasteesta ja seurakuntamme jäsenet ovatkin käyneet uskovien kasteella. Olitpa sitten kastettu tai et, olet tervetullut tilaisuuksiimme, ne ovat avoimia kaikille! Emme edusta jotain vierasta ja 'vaarallista' kulttia, joka viimein vie rahat. Meillä ei ole jäsenmaksua eikä kirkollisveroa. Kukin antaa seurakunnalle varoistaan sen, minkä itse Jumalan Sanan perusteella oikeaksi kokee. Tule rohkeasti mukaan, kukaan ei sinua velvoita mihinkään!

Meillä ei ole mitään virallisia kokouskaavoja tai erityisiä 'kirkollisia käyttäytymissääntöjä', joita pitäisi osata noudattaa, joten voit tulla aivan omana itsenäsi. Tavallisesti kokous (käytämme 'jumalanpalveluksesta' usein nimeä 'kokous') alkaa rukouksella tai laululla, joko säestyksellä tai ilman riippuen siitä, onko pianonsoittotaitoisia paikalla. Toisinaan käytössä on muitakin soittimia. Virallista kanttoria seurakunnassamme ei ole. Käytämme 'Hengellinen laulukirja' - nimistä laulukokoelmaa, jossa on paljon samojakin lauluja kuin kirkon virsikirjassa.Toisena laulukirjana meillä on Viisikielinen. Puheita on usein kaksikin - alkusanat ja varsinainen saarna. Usein kokouksen kulusta vastuussa oleva vanhimmistoveli on saattanut pyytää jotakuta seurakuntalaista sanomaan jotain kokouksessa. Vaikka meillä on vain yksi pastori, puhujia on siis useitakin.

Usein ihmiset esittävät kokouksen aikana rukouspyyntöjä ja niiden puolesta rukoillaan. Usein moni menee polvilleen penkkien väliin rukoilemaan. Voit tehdä samoin, jos haluat tai voit rukoilla istuen. Tai ole rauhassa vaikkapa rukoilematta, ei sinua kukaan moiti. Toiset rukoilevat ääneen, toiset hiljaa itsekseen. Joskus joku saa sydämelleen jotain sanottavaa ja saattaa aloittaa puhumalla kielillä. Älä huolestu ja hätäänny, jos sellaista kokouksessa kuulet, aivan raamatullisesta ilmiöstä on siinäkin kyse, vaikka harvemmin ehkä oletkin luterilaisessa kirkossa siihen törmännyt. Muista, että saat olla eri mieltä, saat epäillä. Tärkeintä on, että vertaat seurakunnassa kuulemaasi Raamattuun ja 'pidät sen, mikä hyvää on'. Jos et jotain asiaa ymmärrä, kysy rohkeasti kokouksen jälkeen pastorilta tai vanhimmistoveljiltä! Ja jos kaipaat aivan henkilökohtaista keskustelua tai kahdenkeskistä rukousta, siihenkin on mahdollisuus. Työntekijämme ovat monessa liemessä keitettyjä ja heille voit purkaa huolesi.

Kokouksen kulkua ei ole 'lyöty lukkoon' etukäteen vaikka pääpiirteet tiedetäänkin, joten kokousten pituudet vaihtelevat jonkun verran. Tavallisimmin esim. tiistai-illan rukouskokous kestää n. 1½ tuntia, sunnuntain päiväkokous joskus parikin tuntia. Voit tulla ja lähteä keskenkin tilaisuuden, jos siltä tuntuu. Jos haluat tutustua seurakuntaan, muttet vielä rohkene kokoukseen asti, poikkea toimistolla juttelemassa ja vilkaise tilojamme! Huomaat, että eteiseen on helppo luikahtaa aremmankin ihmisen Sanan kuuloon!

Marketta