Älä Pelkää

Post date: 13-Jan-2014 11:38:20

Voit kuvitella mielessäsi seuraavasti: Mies uhkaa pankissa aseella ihmisiä ja vaatii miljoonia lunnaiksi, että päästäisi ihmiset vapaaksi. Pelko lamauttaa ihmiset niin, etteivät he uskalla yrittää pakoon tai hyökkäystä uhkaajan kimppuun. Mutta sinua nuo uhkaukset ei saa pelkäämään niin, että jäät paikoilleen. Miksi? Koska olet poliisin erikoisjoukoissa. Sinulla on suojavarustus ja tarvittavat aseet, joilla voittaa tuo uhkaaja.

Samalla tavalla saamme uskovina luottaa siihen, että Jumala on antanut meille Pyhän Hengen varustukset, joilla voimme voittaa pahan. (Ef.6:11-17.)

Pelko oli ensimmäisen synnin välitön seuraus, 1Moos. 3:9-10. ”Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: "Missä olet?" Hän vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sen tähden minä lymysin."

Joskus sielunvihollisen propaganda saa ihmiset pelkäämään niin, etteivät he tee mitään. Daavid ja Goljat ovat hyvä esimerkki tästä. 1.Sam. 17:10-11, 32-33, 37, 45-46,”10. Ja filistealainen sanoi vielä: "Minä olen tänä päivänä häväissyt Israelin taistelurivit. Antakaa tänne mies, niin me taistelemme keskenämme." 11. Kun Saul ja koko Israel kuuli nämä filistealaisen puheet, valtasi heidät kauhu, ja he pelkäsivät suuresti. 32. Ja Daavid sanoi Saulille: "Älköön kenenkään mieli masentuko hänen tähtensä. Palvelijasi käy taistelemaan tuota filistealaista vastaan."

33. Saul sanoi Daavidille: "Et sinä voi mennä tuota filistealaista vastaan etkä taistella hänen kanssaan, sillä sinä olet nuorukainen, mutta hän on sotilas nuoruudestansa saakka. 37. Ja Daavid sanoi: "Herra, joka on pelastanut minut leijonan ja karhun kynsistä, pelastaa minut myös tämän filistealaisen käsistä." Silloin Saul sanoi Daavidille: "Mene; Herra olkoon sinun kanssasi. 45. Mutta Daavid sanoi filistealaiselle: "Sinä tulet minua vastaan miekan, peitsen ja keihään voimalla, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimeen, Israelin sotajoukon Jumalan, jota sinä olet häväissyt. 46. Tänä päivänä Herra antaa sinut minun käsiini, ja minä surmaan sinut, katkaisen sinulta pään ja annan filistealaisten sotajoukon ruumiit tänä päivänä taivaan linnuille ja metsän pedoille; ja kaikki maat tulevat tietämään, että Israelilla on Jumala.”. Yhden ihmisen rohkeus muutti koko tilanteen. Goljat voitettiin, koska Daavid ei pelännyt, vaan luotti Jumalan apuun.

Sielunvihollinen käyttää pelkoa hyväkseen yrittäessään sitoa ihmisiä valtansa alle. Hän yrittää tehdä tyhjäksi jokaisen askeleen uskon tiellä, ja pelko on tehokas ase siinä. Voit pelätä tyrmätyksi tulemista tai epäonnistumista. Ne voivat olla esteenä käyttää armolahjoja tai tuoda esille ideoita, jotka Jumala on antanut sinulle.

Jos näet vääryyksiä, niin puutu niihin rohkeasti. Älä pelkää sitä, mitä siitä saattaa seurata, jos puutun vääryyteen. Snl.29:25. ”Joka ihmisiä pelkää, on pelkonsa vanki, joka luottaa Herraan, on turvassa.” Maailmassa on paljon vääryyttä, johon me ihmiset voisimme puuttua. On pieniä vääryyksiä ja isompia. Kun aloitat pienen vääryyden oikaisemisesta, voit päätyä isompienkin vääryyksien parantamiseen.