Elämänilo

Post date: 29-May-2013 13:55:44

Toisinaan ihmiset ajattelevat, että kristillisiä arvoja noudattavat ihmiset ovat huumorintajuttomia ja tylsiä ihmisiä. He katsovat maailmaa makaronin läpi.

Mutta kuinka väärässä näin ajattelevat ihmiset ovatkaan. Raamatussa puhutaan paljon ilosta. Psalmissa 16:11. sanotaankin: ”Sinä neuvot minulle elämän tien; ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä.”

Joskushan saattaa olla, että uskovat eivät ole sisäistäneet Raamatun sanaa. He lukevat, mutteivät toteuta sitä käytännössä. He lukevat ilosta, mutta se ei näy heidän elämässä mitenkään. Älä anna sellaisten uskovaisten horjuttaa uskoa siihen, että Jumala on luvannut antaa meille iloa. Ilo on yksi Hengen hedelmistä. Sen vuoksi iloa voidaan pitää yhtenä mittarina siitä, kuinka kasvaneita olemme uskossa.

Ilo kuuluu uskovan elämän bonuksiin, joka näkyy arkielämässä. Jeesukseen uskovalla on mahtava iankaikkinen elämän, mutta onneksi jo tässä ajassa elämässä voi olla jotain jumalallista, kuten ilo. Jos kuitenkin huomaamme, että meiltä puuttuu iloa, voimme rukoilla sitä Jumalalta.

Syty ja sytytä kirjassa sanotaankin näin: ” Myös elämänilo on yksi arvo. Arvojen noudattaminen ei ole samaa kuin tylsä elämä.” Jos näet uskovat, Raamatun arvoja puolustavat, tylsinä ja ilottomina ihmisinä, uskalla tutustua todella johonkin edellä olevaan kategoriaan kuuluvan ihmisen kanssa ja ylläty positiivisesti. ( Toivottavasti hän ei ole sellainen uskova, joka ei ole sisäistänyt Jumalantuntemisen iloa.)