Evankeliumin voima

Post date: 08-Aug-2012 12:44:54

1.Kor.4:20. ”sillä Jumalan valtakunta ei ilmene puheina vaan voimana.” Tämän maailman filosofeilla ja monilla uskonnoilla on hienoja ajatuksia ja oppeja, mutta ne eivät ole pystyneet muuttamaan juurikaan tätä synnin turmelemaa maailmaa. 1.Tess.1:5-6. ”Sillä evankeliumi ei tullut teidän luoksenne vain sanoina vaan myös Pyhän Hengen voimana, kun me täynnä varmuutta sitä julistimme. Tiedättehän itsekin, miten me toimimme teidän luonanne, teidän parhaaksenne. 6. Te puolestanne seurasitte meidän esimerkkiämme, niin, itse Herran esimerkkiä, ja ankaran ahdingon keskellä otitte sanan vastaan täynnä riemua, jonka Pyhä Henki antoi.”

Meillä uskovilla on muutakin kuin pelkät muotomenot, hienot sanat. Meillä on evankeliumi. Evankeliumi sanaa käytettiin voitonsanoman tuomisesta taistelukentältä. Meillä on voitonsanoma, Jeesus voitti ristinkuolemallaan kaikki sielunvihollisen vallat ja voimat.

Meillä on käytössämme Jumalan voima, dynamis. Se kuvaa Jumalan voimaa ja mahtia. Jeesuksen voimateoista käytettiin sanaa dynameis. Voimateot saivat aikaan mahtavia asioita. Kuolleita heräsi, myrsky tyyntyi, sairaita parani ja riivatut vapautui.

Evankeliumi ei ole pelkästään kertomus historiallisista tosiasioista, vaan siinä on uutta luova voima, joka vapauttaa ihmisen pimeyden vallasta. (Kol.1:13.) Evankeliumi tuli "voimana", Pyhä Henki vahvisti sanan ja vaikutti sydämissä parannusta. Evankeliumi tekee tätä vielä tänäänkin.

Opetuslapseus tulee näkyviin jakeessa 6. Tessalonikalaisista tuli Paavalin, Silvanuksen ja Timoteuksen seuraajia. On tärkeää, että uusia uskovia opetuslapseutetaan. Kuljetaan vierellä ja näytetään omalla elämällä esimerkkiä. Tessalonikalaiset kasvoivat uskossa ja heistä tuli esimerkkejä muille. Kun näytetään hyvää esimerkkiä, ihmiset haluavat tulla samanlaisiksi. Tämän seurauksena evankeliumi levisi hyvin laajalle.

Rukoillaan Jumalalta sitä voimaa, jonka kautta maailma näkisi, että evankeliumi todella toimii.