Iankaikkisuus

Post date: 05-Jul-2015 11:02:15

Elämä on kuin kenraaliharjoitus ennen todellista näytelmää. Tämä elämä on valmistautumista tulevaan. Saarn.3:11. sanoo: myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Meillä on sisimmässä kuolemattomuutta ikävöivä vaisto. Kun elämä on kohdallaan, niin kukaan ei halua silloin kuolla. Meidät on luotu elämään ikuisesti. Jokainen meistä tulee kohtaamaan kuoleman, muutamme ajasta ikuisuuteen, mikäli Jeesus ei tule takaisin ennen sitä. Tämä maallinen ruumis on väliaikainen asumus. 2.Kor.5:1. ”Me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen telttamajamme puretaankin, Jumalalla on taivaassa meitä varten ikuinen asunto, joka ei ole ihmiskätten työtä.”

Meidän on hyvä tehdä elämän valinnat iankaikkisuuden valossa. Siihen voimme rukoilla, että Jumala johdattaa ja auttaa meitä näkemään mikä on hänen tahtonsa. Ps.25:12. ”Kuka on se mies, joka Herraa pelkää - sen hän neuvoo tielle, joka hänen on valittava.” Kun elämme iankaikkisuuden valossa ajan- ja rahankäytöstämme tulee viisaampaa.

Jos aika maan päällä olisi koko elämä, voisimme ottaa siitä itsekeskeisesti kaiken irti. Mutta kuolema ei ole loppu. Kuolema ei merkitse kaiken päätöstä vaan siirtymistä ikuisuuteen. Siksi kaikella, mitä teemme maan päällä, on iankaikkisia seurauksia. Tekomme vaikuttaa ikuisuuteen saakka.

Nämä ajalliset asiat horjuvat ja järkkyvät. Mutta meidän ei tarvitse pelätä sitä koska Hebr. 12:28., että ”saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaa Jumalaa, hänelle mielihyväksi pyhällä arkuudella ja pelolla.”

Elämä täällä maan päällä on kuin kuistin läpi kävelemistä kohti sisällä olevia juhlia. Meidän ei tulisi kiinnittää kaikkea huomiota kuistiin niin, että jäämme pois juhlista. Menemme vaan kuistin läpi juhliin. Juhlamusiikki kuuluu oven läpi. Kuistilla on vasta tieto siitä, että kohta olen juhlissa. Meillä voi olla vain aavistus juhlakutsussa mainittujen asioiden suhteen. On eri asia tietää mitä tuleman pitää kuin elää sitä todeksi. Samoin Raamatussa on meille annettu pientä tietoa mitä iankaikkisuus on. Meidän käsityskyky ei riitä mitenkään ymmärtämään sitä. Mutta kun olemme taivaassa, ajattelemme varmaan, että vau kutsussa oli mainittu näistä asioista, mutta en olisi uskonut miten mahtavaa tämä on livenä.

Joskus elämä täällä maan päällä voi olla raskasta ja voi tuntua yksinäiseltä. Eräs kertomus eläkkeelle päässeestä lähetyssaarnaajasta kuvaa hyvin tätä. Tuo lähetyssaarnaaja palasi Amerikkaan samalla aluksella USA:n presidentin kanssa. Hurraavat väkijoukot, soittokunta ja punainen matto tervehtivät presidenttiä. Lähetyssaarnaajaa ei kukaan ollut vastassa. Itsesäälin vallassa tämä lähetti valitti mielessään Jumalalle. ”Vuosikymmeniä olen palvellut sinua, mutta kukaan ei muista sitä, täällä sitä saadaan yksin olla.” Silloin Jumala muistutti häntä lempeästi: ”Lapseni, sinä et ole vielä päässyt kotiin.”

Kun elämä on vaikeaa ja mielen täyttävät epäilykset ja saatat pohtia, onko Jeesuksen seuraaminen vaivan arvoista, muista, ettet ole vielä kotona. Et vielä näe kaikkea siitä, mitä olet saanut aikaan taivaan valtakunnan hyväksi. Et näe miksi olet käynyt läpi kaikki vaikeudet, mutta kerran kotona ne selviävät. Siksi ole luja ja rohkea!