Joulun valmistelut

Post date: 22-Dec-2012 20:54:02

Syvimmiltään joulu koetaan hiljentymisen aikana. Läheisten kanssa vietettävä aika yhdistää ihmisiä ja luo katkon elämän kiireestä. Helposti kiirehdimme jouluaskareiden parissa ja ei jää aikaa perheelle. Tuntuu tärkeältä saada ulkoiset kulissit pystytettyä ja hankittua lahjat lapsille. Toki monet joulun ulkoiset valmistelut ovat tarpeellisiakin.

Voi kysyä, olemmeko jotenkin hukassa jouluun valmistautuessamme? Ulkoiset valmistelut eivät enää tue ihmisen sisäistä valmistautumista. Ulkoisen ja sisäisen valmistautumisen etäisyys tuntuu vain kasvavan. Mieli ei tavoita sitä joulun rauhaa, jota se kuitenkin janoaa ja joka tekee joulusta todellisen juhlan. Voit käydä joulukirkossa ja olla perheen kanssa, mutta oletko siinä henkisesti läsnä? Onko sinun joulusi vain ulkoista suorittamista vai sisäistä, sisältörikasta joulua?

Mikä oma osuutesi onkaan joulun ”tekemisessä”? Jumalan käsittämätön rakkauden hyväksyminen ja vastaanottaminen Jeesuksessa tekee sydämeesi joulun. Jumala hyväksyy keskeneräisyytesi, Hän ei vaadi sinulta suorituksia. Siksi sinun ei tarvitse olla valmis, joulunakaan. Saat olla väsynyt, heikko, epätäydellinen ja epäonnistunut.

Kun uskaltaa myöntää, että voi olla Jeesuksessa keskeneräinen, pystyy omistamaan joulurauhan sisimmässään, ottamatta paineita ulkoisista valmisteluista. Joulu voi tulla sisimpään siitä huolimatta, että joku kohta talosta olisikin jäänyt siivoamatta.