Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta?

Post date: 02-Nov-2014 15:35:41

Room.8:35-39. ”Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka? Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina."Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.

Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

Kysymys kuuluu, "kuka" voisi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta, mutta Paavali mainitsee seitsemän persoonatonta asiaa. Tässä ei ole kieliopillista virhettä, sillä pahuuden lähde ei koskaan ole persoonaton, vaikka pahat tapahtumat voivatkin olla persoonattomia. Raamattu kertoo niiden takana olevasta pahasta voimasta. On muistettava, että tapahtumat eivät voi erottaa meitä Jeesuksesta, mutta jos katkeroidumme elämän potkiessa päähän, silloin Kristuksen rakkaus ei voi olla sisimmässämme. Katkeruus tappaa rakkauden, koska rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa eikä katkeroidu.

Vaikeudet eivät voi erottaa meitä Jeesuksesta, mutta rikkaus, hyvinvointi ja itseriittoisuus voivat viedä meidät paljon helpommin erilleen Jeesuksesta. Sanonta kuuluukin, että hyvä on parhaan vihollinen. Hyvinvoinnin keskellä on muistutettava itseä, että rukoile ja kiitä kaikesta hyvästä. Hyvinvoinnin tai vaikeuksien keskellä voimme rukoilla, tapahtukoon sinun tahtosi. Kun Jumalan tahto pääsee tapahtumaan elämässämme, on se iankaikkisuuden näkökulmasta parasta meille. Näin rukoillen emme ole itseriittoisia, eikä rikkaus tai hyvinvointi vie meitä pois Jumalan yhteydestä.

Jos elämässämme vaikuttaa Kristuksen rakkaus, se näkyy meidän kanssa oleville ihmisille. Se ei voi olla niin piilossa, ettei sillä olisi vaikutusta ympärillemme. Jos meissä on katkeruutta tai vihaa, sekin näkyy ympäristöön. Jos sinulla on katkeruutta, saakoon Jumala vaikuttaa tahtomista ja tekemistä niin, että voit antaa Kristuksen rakkauden tehdä työtä sinussa. Silloin katkeruuden side joka sitoo elämääsi voi katketa. Jeesus voi vapauttaa sinut siitä ja tuoda elämääsi vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.( Room.14:17).

Jae 36. Puhuu marttyyreista. Nykyisin täällä Suomessa meitä ei katsota hyvällä, jos pidämme Raamatun arvomaailmasta kiinni ja tuomme sen esille. Tätä voisi sanoa jonkunlaiseksi vainoksi, vaikka se ei vie henkeämme. Voimme jokainen kysyä itseltämme, olenko valmis kokemaan vääryyttä Jeesuksen nimen vuoksi?

Näiden synkkien jakeiden jälkeen on hyvä lukea jakeessa 37, että vaikeidenkin asioiden keskellä meillä on voitto. Alkutekstissä sanotaan, että suurvoitto. Murskatappio sielunviholliselle, Jeesus voitti 6-0. Kol.2:15. sanookin asian näin:”Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.” Saakoon tämä Jumalan sana rohkaista sinua.

Jakeessa 38 sanotaan, että voimme olla varmoja, ettei mikään voi erottaa meitä Jeesuksen rakkaudesta. Sielunvihollisen mahtava juoni on saada meidät epäilemään. Hän pyrkii saamaan meidät epävarmoiksi ja sitä myötä saamaan meidät lannistetuiksi. Jumalan Sana on varma ja voimme luottaa siihen kaikissa tilanteissa.

Kuoleman pelko on poissa, koska se, jolla oli kuolema vallassaan, siis paholainen, on kukistettu. Hebr. 2:14,15. ”Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä tavalla osalliseksi, että hän kuoleman kautta kukistaisi sen, jolla oli kuolema vallassaan, se on perkeleen, ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia.” Tämän takia Jeesukseen uskovia kuolee tänäkin päivänä. Kuolemankaan edessä meidän ei tarvitse jättää Jeesusta. Myöskään "elämä" ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Se voi taakkoineen, pettymyksineen ja ongelmineen olla vaikeampi kuin kuolema.

Muista, että Jeesuksen rakkaus pysyy meidän tuntemuksistamme ja olosuhteista huolimatta. Älä lannistu, Jumala haluaa nostaa ja viedä perille asti. Ps.146:8. ”Herra nostaa alaspainetut, Herra rakastaa vanhurskaita.”