Miksi?

Post date: 06-Nov-2012 11:27:23

Oletko joskus miettinyt, miksi juuri sinulla on vaikeaa tai on sattunut jotain ikävää? Mieli täyttyy miksi kysymyksillä. Harvoin saamme vastauksia näihin kysymyksiime.

Joskus vaikeuksien syynä voi olla Jumalan halu pysäyttää meidät kuulemaan Häntä. Jumala haluaa päästä eroon kaikista ylimääräisistä asioista, jotka estävät meitä olemasta hänen kanssaan. Ystävä kääntää selkänsä. Töissä menee huonosti. Puoliso ei ymmärrä. Jumala voi karsia elämämme tukipilareita, jotta ryhtyisimme tukemaan elämässämme Häneen.

Kipeältä tuntuvat asiat saavat monesti meidät miettimään suhdettamme Jumalaan. Miksi kysymyksien keskellä kannattaa miettiä, mitenkä tämä asia vaikuttaa minun ja Jumalan suhteeseen. Onko sillä iankaikkista merkitystä?

Kerran eräs mies meni papin luokse sielunhoitoon. Mies sanoi: ”Olen menettänyt kaiken.” ”Surullista kuulla, että olet menettänyt uskosi.”, pappi sanoi. ”Ei, en minä uskoani ole menettänyt”, mies sanoi. ”No, olen pahoillani, että olet menettänyt ihmisyytesi”, pappi sanoi. ”En minä niin sanonut. Kyllä minulla se on tallella”, mies vastasi. Pappi sanoi; ”Kurja kuulla, että olet menettänyt pelastuksesi.” ”En minä sellaista ole väittänyt”, mies vastusteli. ”En ole menettänyt pelastustani.” ”Sinulla on tallella uskosi, inhimillisyytesi ja iankaikkinen pelastus”, pappi kertasi kuulemaansa.” Näyttää siltä, ettet ole menettänyt mitään niistä asioista, jotka todella merkitsevät jotakin.”

Vaikeuksien keskellä pidetään mielessä ne asiat joilla on todellista merkitystä ja pidetään niistä kiinni.