Miten elän?

Post date: 23-Jan-2020 11:36:24

Mihin käytän elämässä aikaa? Onko se työ, perhe, harrastukset ja sitten mahdollisesti jotain Jeesukselle. William James: ”Paras tapa käyttää elämä on kuluttaa se johonkin, mikä kestää sitä kauemmin.”

Kaikki tämä ajallinen jää tänne ja se on tulelle talletettua”. Jos pystymme pitämään tämän mielessä, voimme elää oikeassa suhteessa materiaan nähden.

1.Kor.10:31. sanoo: ”Söittepä siis tai joitte tai teittepä mitä hyvänsä, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. ” On tärkeää, että kaikessa elämässä toimisimme Jumalan kunniaksi. Voimme toimia hengellisissäkin asioissa itsekkäästi siksi, että saisimme arvostusta toisilta. Lopputulos on silloin huono. Jos toimit niin, että Jumala saa kunniaa, lopputulos on aina hyvä.

Mark.16:1-3. sanoo: ”Ja kun sapatti oli ohi, ostivat Maria Magdaleena ja Maria, Jaakobin äiti, ja Salome hyvänhajuisia yrttejä mennäkseen voitelemaan häntä. Ja viikon ensimmäisenä päivänä he tulivat haudalle ani varhain, auringon noustessa. Ja he sanoivat toisilleen: "Kuka meille vierittää kiven hautakammion ovelta?” Naiset hankkivat voiteita, joilla voidella Jeesuksen ruumis. Tällä teolla he halusivat osoittaa Jeesukselle rakkautta, omistautuneisuutta ja kunnioitusta. He lähtivät liikkeelle vaikka heillä oli kaksi voittamatonta estettä, sotilaat ja kivi. Näistä huolimatta rakkaus sai heidät liikkeelle. Seurakunnan tehtävä on viedä ilosanoma kaikkialle maailmaan. Tässäkin tehtävässä on ylivoimaiselta tuntuvia esteitä. Viha, joka tappaa Jeesuksen seuraajia. Synti, joka saa lankeamaan pois. On uskovien välisiä kiistoja. Rahanhimoa, joka syrjäyttää rakkauden Jeesukseen. Naisten tavoin mekin voimme jättää esteet Jumalan hoidettaviksi ja lähteä liikkeelle, koska rakastamme Jeesusta.

Voimme olla kertomassa evankeliumia, mutta hengellinen herääminen on Pyhän hengen aikaan saamaa. Emme voi turvata pelkästään omaan osaamiseen ja yrittämiseen.

Hengellisessä heräämisessä ihminen tajuaa rikkoneensa Jumalaa vastaan ja kokee syntisyyden. Tätä ei saada aikaan millään manipulaatiolla tai ihmistoimin. Se on Jumalan armo­työtä ihmisen elämässä. Voimme seurakuntana rukoilla, julistaa ja opettaa Jumalan sanaa, mutta vain Pyhä Henki voi Sanasta avata ihmiselle tämän hengellisen tilan Jumalan edessä.

Vakuuttavat puheet, todistukset ja kristittyjen osoittama rakkaus voivat raivata esteitä uskon tieltä, mutta vain Pyhä Henki voi avata ihmisen sisimmän. Meidän rukoukset ovat avainasemassa, että Pyhä Henki voi toimia.

Eräs vanha saarnaaja oli heikkona kuolin vuoteellaan ja eräänä yönä lopun lähetessä, hän yritti lähteä sängystä pois. Kun häneltä kysyttiin, että mitä sinä yrität tehdä, tuo vanha saarnaaja sanoi: ”Täytyy pelastaa vielä yksi Jeesukselle!” Meillä tulisi olla sama asenne, vielä yksi Jeesukselle. Rukoile sitä, että osaisit elää tuolla asenteella, vielä yksi, koko loppuelämäsi.

Maailman tärkein asia on, että ihminen pelastuu, saa syntinsä anteeksi. Jos seuraat Jeesusta, voit olla vaikuttamassa jonkun ihmisen pelastumiseen.