Palatko intoa vai savuttaako silmiin?

Post date: 04-Sep-2016 14:26:33

Millaisen elämäsi filminauhan haluaisit nähdä kuolinhetkellä? Minkä vuoksi elät? Mikä on elämäntehtäväsi? Mikä on kutsumuksesi? Mitä sellaista voit tehdä, että sillä olisi ikuisuusarvoa? ”Kaikilla muilla”- valhe voi olla mielessäsi kun ajattelet tehtäviäsi. Saatat kaivaa talenttisi maahan, kun se ei ole yhtä hieno tai mahtava kuin tuolla toisella. Sinun ei tarvitse välttämättä osata mitään erikoista. Jokaisella meillä on jonkun tutkimuksen mukaan noin 500- 700 kykyä ja lahjaa. Millä niistä voit ja haluat palvella? 1.Piet.4:10. ”Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina.”

Entä jos tekeminen tuntuu työläältä ja tekemisen palo on vaihtunut silmiin savuttamiseen? Kysy itseltäsi mistä se johtuu. Onko se ulkonaisista asioista johtuvaa vai sisältä tulevaa haluttomuutta? Kun savuttaa silmiin niin kannattaa kertoa siitä jollekin toiselle. Ja jos hommat menevät putkeen, niin asiat jotka rassaavat voidaan korjata yhdessä.

Jos aiot saada mielekkään elämän, saat sen kun annat omastasi muille. Mat.10:39. ”Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.” Seurakunta on hyvä paikka antaa omasta muille. Jumala on tarkoittanut sen niin, että voimme palvella seurakunnan kautta toisia ihmisiä.

Tässä ajassa on vaarana, että uskovatkin etsivät seurakunnasta siunauksia ja etuja itselleen. Jokaisella seurakunnan jäsenellä on vastuuta ja velvollisuuksia, joista me olemme kerran tilillä Jumalalle. Mutta tekeminen on täysin vapaaehtoisia. Haluatko olla omalta osaltasi rakentaa Jumalan valtakuntaa vai olla sivustaseuraajana?

Hab.2:1. ”Minä seison vartiopaikallani, asetun varustukseen ja tähystän, nähdäkseni, mitä hän minulle puhuu, mitä hän valitukseeni vastaa.” Seisotko sillä paikalla, johon Jumala on sinut kutsunut? Oletko tähystänyt ja kuulostellut, mitä Jumala puhuu sinulle? Oletko valittanut tilanteesta Jumalalle?

Mitä näet seurakunnassa? Näetkö hankalat ihmiset, synkän tulevaisuuden ja uhkakuvat? Vai näetkö yhteistyön voiman, uusia mahdollisuuksia ja sen, että Jeesus on lopullinen voittaja?

Annatko Jumalalle luvan käyttää sinua? Sen jälkeen kannattaa kuunnella mitä Pyhä Henki puhuu hiljaa sisimmässä. Voi olla, että sinulle tulee mahdollisuus rukoilla jonkun puolesta ihan keskellä kylää. Joku valittaa jotain elämästään. Oletko valmis tarttumaan siihen tilaisuuteen? Uskallatko kysyä, saanko rukoilla tässä sinun kanssasi?