PALVELE

Post date: 07-Jul-2019 14:25:51

Väsyttääkö, masentaako tai turhauttaako elämä? Ala palvelemaan ja kokeile auttaako se tilanteeseesi. Jos elää pelkästään itselleen, ei saa sitä tyydytystä elämästä, jota voi saada kun ryhtyy palvelemaan, antamaan aikaa ja voimiansa ja taitojaan Jumalan käyttöön ja lähimmäisten hyväksi. Kysy Jumalalta, mitä voisin tehdä. Sen jälkeen Pyhä Henki voi puhua, tunteena, korvin kuultavalla äänellä tai voit tarttua eteen tuleviin tilanteisiin, joissa voit palvella.

Älä elä sitkussa, koska elämä, jonka Jumala on tarkoittanut sinulle, jää silloin elämättä. Ikinä ei tule täysin sellaisia olosuhteita kun olet asettanut ehdoksi sitten kun niin…

Tunne rajasi. Älä uuvuta itseäsi liialla tekemisellä. 1.Piet.4:11. ”Jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, jonka Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa ylistetyksi Jeesuksen Kristuksen kautta.”

Älä kuitenkaan etukäteen sano, etten jaksa tai ei minusta ole siihen. Pyhä Henki antaa voimaa kun alkaa palvelemaan.

Jeesus antoi esimerkin palvelemisesta. Joh.13:4, 12-15,17. ”Niin hän nousi aterialta ja riisui viitansa, otti pellavaliinan ja sitoi sen vyötäisilleen. 12. Kun hän oli pessyt heidän jalkansa, pukenut viitan ylleen ja asettunut taas aterialle, hän sanoi heille: "Ymmärrättekö, mitä minä olen teille tehnyt? 13. Te kutsutte minua opettajaksi ja Herraksi, ja oikeassa olette, sillä se minä olen. 14. Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, tekin olette velvolliset pesemään toistenne jalat. 15. Minä olen antanut teille esikuvan, että tekisitte niin kuin minä olen tehnyt teille. Te olette autuaita jos tämän tiedätte ja näin teette.” Vaikka Jeesus olisi voinut asemaansa vedoten olla palveltavana, hän palveli muita. Jos me teemme samoin, voimme olla autuaita eli onnellisia. Näin Raamattu sanoo, uskotko tämän? Vai ajatteletko, että tällä tavoin saadaan hölmöt höynäytettyä tekemään seurakunnan kautta jotakin?

Ef.6:15.”Ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan.” Alttiuden kengät ovat tärkeät, koska ilman niitä et voi vaeltaa uskossa. Seisot paikallasi ja kuvittelet, että ajan kanssa pääset eteenpäin uskossa. Minkälaiset kengät ne alttiuden kengät ovat? Alttius on asenne, halu tehdä jotain sen eteen, että joku voisi tulla uskoon.

PS.100:2. sanotaan, että palvelkaa Herraa ilolla. Nyt pahimmillaan tämä teksti ärsyttää ja huomenna menet hampaat irvessä palvelemaan naapuria. Mutta Jumala haluaa, että teemme vapaaehtoisesti ja mielellämme. Hedelmä ilolla tehdystä palvelemisesta on hyvää, kun taas väkisin tehdystä palvelemisesta kärsivät kaikki.

Gal.5:13.”Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Älkää vain antako vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.” Kun rakkaus motivoi meitä palvelemaan, jälkimakuna meidän kanssa toimiessa, on kaipaus päästä uudelleen tekemisiin kanssamme. Ihmiset saavat kokea kuinka Jeesus rakastaa heitä, parhaimmillaan ihminen voi tulla uskoon tällaisen palvelemisen kautta.