Riittääkö tämä?

Post date: 20-Jun-2018 10:00:24

ite

Jumala on luonut meistä hengellisiä olentoja. Meissä on tarve tyydyttää hengellisyyttä. Mikä on sopiva määrä hengellisyyttä? Joillekin tyydytykseksi riittää, että käy silloin tällöin hengellisissä tilaisuuksissa. Riittääkö se Jumalalle, odottaako hän meiltä enemmän? Room.12:1. kehottaa näin: ”Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehotan siis teitä, veljet: Antakaa ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.” Varmasti pääsee taivaaseen, vaikka käy vain joskus seurakunnassa, mutta jos pystyy jollakin tavalla antamaan omastaan Jumalalle, siitä saa mielekkyyttä elämään. Jumala on asettanut paradoksin eli ristiriitaisuuden elämän mielekkyyteen. Mat.16:25.”Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta se, joka kadottaa elämänsä minun tähteni, löytää sen.” Voimme myös helposti ajatella, että kun evankelioimme enemmän tai rukoilemme enemmän tai kun seurakunta on täynnä toimintaa, niin Jumala toimii paremmin ja herätys tulee. Tästä saattaa tulla se tunne, että minä tai tekemiseni ei riitä. Pitäisi pystyä vielä vähän enemmän. Jos ajattelemme näin, niin mikään tekemisemme ei ikinä riitä.

Jeesus ei kuitenkaan opettanut tällaista periaatetta. On kuitenkin hyvä muistaa, että meitä tarvitaan ja voimme olla tekemässä omalta osaltamme mahdolliseksi sen, että ihmisiä voi tulla uskoon, täyttyä Pyhällä Hengellä ja sairaita voi parantua seurakunnan keskellä.

Jeesus sanoi Mat.5:48: ”Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.” Jeesus ei sanonut, että meidän tulisi olla hyviä. Hyvin eläminen on kuin riman olisi asetettu 2,20m. Silloin parhaimmat ja sinnikkäimmät harjoittelijat olisivat pystyneet joskus ylittämään sen. Olemalla täydellinen on samaa kuin, yrittäisi hypätä kerrostalon yli. Nyt rima on vedetty niin korkealle, että kaikki ymmärtävät, ettei sitä voida edes rimaa hipomalla ylittää.

Joh.6:5-9. Kerrotaan kuinka pieni poika toi eväänsä Jeesukselle, jotta tuhannet ihmiset voisivat syödä. Pienen pojan eväittenkin kohdalla Andreas kyseli, mitä näistä pienistä eväistä on hyötyä näin monelle? Sinäkin voit kysellä, että riittääkö minun pienet eväät? Ehkä minä juuri ja juuri pysyn uskossa näillä eväillä, mutta ei niistä ole muille jakaa. Antamalla ne Jeesukselle, hän siunaa ne ja niistä riittää sen hetkiseen tarpeeseen.

Riitänkö minä tai riittääkö tekemiseni? Ei riitä. Aina jää parannettavaa. Mutta on hienoa, että meidän ei tarvitse suorittamalla saada aikaan Jumalan tekoja keskellämme. Jumala armossaan antaa meille kaikkea hyvää. Jeesus sanoi Mat.11:28: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, minä annan teille levon.” Kaikkien vaikeuksien ja hengellisen taistelunkin keskellä minun ei tarvitse riittää. Voin mennä Jeesuksen luokse ja hänen kanssaan voimme levosta käsin olla ja tehdä asioita. Meidän ei tarvitse suorittaa ja ansaita Jumalalta mitään. Jeesus jatkaa Mat.11:29-30: ”Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne, sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt.” Jeesuksen kanssa tehty työ on sopivaa, se ei rasita yli voimien. Jos kuorma tuntuu liian painavalta, silloin olemme itse lisänneet siihen, jotain mikä sinne ei kuuluisi. Jeesus antaa juuri sellaisen taakan, joka on sopiva. Kun me kannamme taakkaa Jumalanvaltakunnasta, emme turhaudu. Silloin meillä on mielekästä tekemistä ja se voi muuttaa maailmaa yksi ihminen kerrallaan.