Usko - yksityisasiako?

Post date: 11-Aug-2013 14:02:08

C.S. Lewis on sanonut: Usko on henkilökohtainen asia, mutta ei yksityisasia. Usko ei ole yksityisasia, koska se uskotko Jeesukseen vai et, vaikuttaa ympärillä oleviin ihmisiin.

Matt.28:19-20. sanoo: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Minne meidän tulisi mennä? Sinun ei tarvitse välttämättä lähteä erikseen jonnekin tiettyyn paikkaan. Monet menevät töihin, kauppaan, harrastuksiin. Mennessämme eri paikkoihin voimme kertoa Jeesuksesta. Paras tulos on silloin kun evankelioiminen tapahtuu luonnollisesti, eikä pakonomaisesti pinnistellen. Hyviä asioita kertoo mielellään eteenpäin. Jos sinä olet hakenut töihin ja sinulle soitetaan, että olet päässyt tuohon työpaikkaan. Tietysti haluat kertoa siitä ystäville ja sukulaisille. Samoin tulisi olla uskosta kertominen.

Omin voimin en ainakaan minä kykene tähän. Mutta Apt.1:8. sanoo, että kun Pyhä Henki tulee teihin, te saatte voiman.

Miten sinä tulit uskoon? Joku kertoi tai näytti elämällään mitä on uskoa Jeesukseen. Sinä olet paras todistus ihmisille lähipiirissäsi. Sinun ei tarvitse käännyttää ihmisiä. Pyhä Henki toimii toisessa ihmisessä ja saa aikaan synnintunnon.

Kenelle sinä voit olla todistuksena elävästä suhteesta Jeesukseen? Jokaisella meillä on ympärillämme jonkinlainen verkosto ihmisiä. On perhe, sukulaisia, työkavereita, harrastuskavereita, naapureita ja monta muutakin ihmistä.

Miten voi johdattaa ihmisiä Jeesuksen luokse? Ala rukoilla lähipiirissä olevien ihmisten puolesta. Anna aikaa näille ihmissuhteille. Ole aito ystävä. Anna avoimesti ja selkeästi vastauksia, jos sinulta kysytään uskosta. 1. Piet.3:15.” vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla.”

On hyvä tietää, että Pyhä Henki tekee työtä toisessa ihmisessä, vaikka vastaus olisi kuinka vajavainen tahansa.

Kutsu häntä seurakunnan tapahtumiin.

Muutamia periaatteita ihmisten voittamiseksi Jeesukselle:

Keskity niihin ihmisiin, jotka ovat avoimimpia.

Ala rukoilla, että Jumala tekisi sinusta ihmisten kalastajan.

Luota Jumalan johdatuksen. Ole tukihenkilö niille, jotka tulevat kauttasi uskoon.

Älä anna periksi!

Lopuksi tarina siitä, kun kalastajat eivät kalasta.

Isä, poika ja pojan kaveri lähtivät kalaan. He menivät kauas lappiin ja asuivat asuntovaunussa. Kaikilla oli unelma päästä kalaan. Illalla he tulivat perille ja nukkumaan mennessään he ajattelivat huomista kalastamista. Mutta seuraavana aamuna satoi vettä ja tuuli tosi kovaa. He joutuivat istumaan koko päivän asuntovaunussa, pelaten monopolia. Seuraavana aamuna he huomasivat, että yöllä oli ollut pakkasta ja järvi oli jäässä. Niin he joutuivat olemaan senkin päivän vaunun sisällä. Pikkuhiljaa he rupesivat huomaamaan toisten luonteissa heikkouksia. Pojan kaveri oli liian tärkeilevä ja hermostui herkästi. Isä ei osannut tehdä aamupalaa oikein. Pienistäkin asioista tuli heti sanaharkkaa.

Mitä tästä tarinasta opitaan? Kun kalastajat eivät kalasta, he kinastelevat. Kun ulkopuolelle tarkoitettu energia käytetään sisäpuolella, tulos on räjähdysaltis. Sen sijaan, että heittäisimme verkkoja, heitämme kiviä. Sen sijaan että ojentaisimme auttavia käsiä, osoittelemme syyttäviä sormia. Sen sijaan että kalastaisimme kadonneita, meistä tulee pelastettujen arvostelijoita.

Mutta kun kalastamaan kutsutut kalastavat, he kukoistavat!