Vedettömiä pilviä

Post date: 19-Aug-2013 10:57:36

Alla oleva teksti pohjautuu Frank Mangsin vedettömiä pilviä nimiseen kirjaan.

Juuda 11-12. ”Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!

He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä.”

Jos lähestymme avoimesti, rehellisesti, ja nöyrästi tätä Sanan paikkaa, emme voi etukäteen luokitella itseämme veden täyttämään pilveen. Annetaan Pyhän Hengen puhua meille, sopiiko Sana vedetön pilvi jossakin suhteessa meihin.

Valitettavasti jotkut kovimmat ja paatuneimmat ihmiset ovat sellaisia, jotka ovat paljon uskonnollisissa asioissa mukana. Mutta he eivät anna Jumalan sanan sattua heidän omaantuntoonsa. Jeesuksen ajan fariseukset ovat hyvä esimerkki tällaisista ihmisistä. He olivat mielestään valmiita ja siksi Jumala ei voinut tehdä työtä heidän sisimmässään.

Jos haluamme varmistaa, ettemme ole fariseuksia, meidän on oltava rehellisiä ja nöyriä totuuden sanan edessä. Tällä asenteella ollessamme voimme huomatakin, että minä olen vedetön pilvi. Joskus voi tehdä kipeää huomata ei toivottuja asioita itsessään.

Sisimmässämme voi olla routaa. Vaikka ympärillä paistaisi aurinko ja olisi lämmin. Mikään muu kuin vesi ei sulata routaa pois maasta. Näin on meidänkin keskellä Pyhän Hengen sade voi poistaa sen roudan, joka on päässyt sisimpään ja joka estää Jumalan työn sisimmässä. Toivottavasti sinä ja minä voisimme olla pilviä, joissa on Pyhän Hengen vettä.

Mitä sadepilvi on luonnolle, sitä Jeesukseen uskovan ihmisen pitäisi olla ympäristölleen. Jumalasta erossa elävät ihmiset elää hengellistä erämaaelämää. Voidaan kysyä onko minulla jotain annettavaa? Onko minussa kastetta, jolla kastella hengellistä maaperää?

Jumalalla on suunnitelma jokaiselle uskovalle. Hän haluaa, että voisimme olla voittamassa sieluja Jeesukselle. Meillä on kylliksi teologiaa muuttaaksemme maailma paratiisiksi, mutta meillä ei ole voimia riittävästi pitääksemme helvetin poissa omilta oviltamme.

Jumala on antanut meille Sanan ja Pyhän Hengen. Täynnä Pyhää Henkeä, voimme olla kostuttamassa ihmisiä taivaallisella kasteella. Silloin kun tuo taivaallinen kaste koskettaa ihmistä, ihminen muuttuu Jumalan voimasta.