Voit alkaa uudelleen

Post date: 12-Mar-2019 13:54:11

Eräs pastori halusi oppia soittamaan pianoa. Hän kävi yli viisi vuotta soittotunneilla. Erään kerran pianonsoitonopettaja sanoi ilmoittaneensa pastorin pianokilpailuun. Kilpailupäivä koitti ja pastori oli todella hermostunut. Niin pastori meni kilpapaikalle, jossa kolme tuomaria istui pöydän takana. Astuttuaan flyygelin ääreen häntä hermostutti ajatus soittaa musiikin ammattilaisille. Hän kuitenkin alkoi soittamaan ja kappale sujui hyvin, mutta yhtäkkiä hän lopetti soittonsa ja koitti muistella, mitä kosketinta seuraavaksi piti painaa. Hän painoi yhtä kosketinta, mutta se oli väärä. Seuraavakin kuulosti huonolta. Niin pastori sanoi tuomareille:” Olen pahoillani. Olen unohtanut kappaleen jatkon. Pelkään, että jos jatkan soittamista, se vain huononee.” Silloin pianonsoitonopettaja käveli hänen luokseen ja kuiskasi korvaan: ”Älä murehdi. Ei ole vielä liian myöhäistä. Voit aloittaa alusta.” Tuon jälkeen pastori aloitti alusta ja soitti koko kappaleen hienosti loppuun asti. Elämän virheiden tai takaiskujen myötä voit ajatella, että Jumala antaa hylkäävän arvosanan sinulle. Jumala ei luovuta sinun suhteesi, vaikka jäisit jumiin johonkin. Jumala haluaa kuiskata sinulle; ”Älä murehdi. Ei ole vielä liian myöhäistä. Voit aloittaa alusta.”

Sillä on iso merkitys minkä sinä annat vaikuttaa elämässäsi. Kuunteletko paholaisen ja muiden ihmisten kielteistä ja epäuskoista suhtautumista asioihin vai kuunteletko Jeesuksen rohkaisevia ja uskoa herättäviä sanoja.

Ja vaikka yrittäisit tehdä muutosta elämässäsi ja palaat takaisin vanhoihin ajatusmalleihin, niin Snl.24:16 sanoo: ”Vaikka vanhurskas kaatuisi seitsemän kertaa, hän nousee jälleen.” Jeesus armossaan nostaa sinut kerta toisensa jälkeen. Voit alkaa uudelleen. Ja jos tuntuu siltä, että tilanne on mahdoton, tälle tilanteelle ei voi mitään, niin Raamattu on täynnä kohtia, joissa Jumala auttaa mahdottomissa tilanteissa.

Jerikon valloitus on yksi Raamatun esimerkki siitä, miten Jumala voi auttaa mahdottomissa tilanteissa. Joos.6:1-5. ”Mutta Jeriko sulki porttinsa ja oli suljettuna israelilaisilta: ei kukaan käynyt ulos, eikä kukaan käynyt sisälle. Niin Herra sanoi Joosualle: "Katso, minä annan sinun käsiisi Jerikon sekä sen kuninkaan ja sotaurhot. Kulkekaa siis, kaikki sotakuntoiset miehet, kaupungin ympäri, kiertäkää kerta kaupunki; tee niin kuutena päivänä. Ja seitsemän pappia kantakoon seitsemää oinaansarvista pasunaa arkin edellä. Seitsemäntenä päivänä kulkekaa kaupungin ympäri seitsemän kertaa, ja papit puhaltakoot pasunoihin. Ja kun pitkä oinaansarven puhallus kuuluu, kun kuulette pasunan äänen, niin nostakoon koko kansa kovan sotahuudon; silloin kaupungin muuri kukistuu siihen paikkaansa, ja kansa voi rynnätä sinne ylös, kukin suoraan eteensä."

Muuri oli tosi paksu ja israelilaisilla ei ollut kunnon aseita Jerikon valtaamiseen. Israelilaiset kuitenkin tottelivat Jumalan hyökkäyssuunnitelmaa. Ja voitto tuli. Voit ajatella, että tuo toimi kyllä silloin mutta ei se minun elämässä tai tässä seurakunnassa voi tapahtua. Tilanteet ja asiat voivat olla erilaisia, mutta Jumala on sama. Ja hän toimii edelleen väkevällä tavalla.

Paholainen haluaa varastaa identiteettisi. Joh.10:10. Sanoo, että varas ei tule muuta kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Jos kuuntelet syyttäjän puheita, niin lannistut ja menetät kaiken toivon. Jos paholainen estää sinua ymmärtämästä kuka olet Jeesuksessa, niin hän estää sinua tekemästä sitä, mitä varten sinut on luotu. Kuuntele puolustajaa, Jeesusta, joka puolustaa sinua. 2.Kor.5:17 sanoo: ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” Jeesuksessa olemme uusia luomuksia. Meillä on jotain uutta vanhan tilalla.

Gal.5:16.”Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.” Tämä voidaan kääntää seuraavastikin; ette elä syntisen luontonne vaatimusten mukaisesti. Pyhän Hengen ohjauksessa Jeesuksen rakkaus vaikuttaa meissä tekoja. Pyhä Henki antaa voimaa elää Jumalan tahdon mukaisesti.